hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Motoros felvonulás a mellrák ellen

Szeptember 30-án, egy nappal a Mellrák elleni küzdelem Világnapja előtt motoros felvonulást szervez a Magyar Rákellenes Liga.

Október 1. a Mellrák elleni küzdelem Világnapja. Az azt megelőző napon, a Magyar Rákellenes Liga motoros felvonulással kívánja felhívni a figyelmet a betegségre, valamint a szűrővizsgálatok fontosságára.

Az emlőrák a nők leggyakrabban előforduló daganatos megbetegedése, Magyarországon évente körülbelül 5-6000 új emlőrákos beteget fedeznek fel, és nagyjából 2000 nő hal bele e betegségbe. A daganattípus éppúgy előfordulhat férfiaknál is. Mivel korai felismerés mellett 80%-ban, késői stádiumban azonban már csak 15% eséllyel gyógyítható, fontos a rendszeres önvizsgálat és a mammográfiás emlőszűrés, ami ingyenesen elérhető minden magyar nő számára.

Az esemény időpontja: 2017. szeptember 30.(szombat) 13 óra
Helyszíne: Országos Onkológiai Intézet – 3. épület
1122 Budapest, Ráth György u. 7-9.

A motoros felvonulás útvonala: Országos Onkológiai Intézet – Ráth György utca – Roskovics utca – Csaba utca – Krisztina krt. – Attila út – Alagút út – Clark Ádám tér – Széchenyi Lánchíd – Eötvös tér – József Attila utca – Andrássy út – Dózsa György út – Hősök tere

(forrás: VM Sajtóiroda)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés