hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Most jó lenni plasztikai sebésznek

Az Amerikai Arcplasztikai Társaság szerint tavaly 64 százalékkal nőtt az arcplasztikai műtétek és injekciós beavatkozások száma a 30 év alatti nők esetében – írja a jelenség hátterét felrajzoló cikkében a HVG.hu.

Tavaly a természetes hatású orr, és a „frissebb tekintet” érdekében végzett orr- és szemhéjkorrekció, továbbá az arccsont-kiemelés volt a legtöbbször igénybe vett plasztikai beavatkozás, illetve az arcfiatalító botoxinjekció és a hasonló hatású hialuronsavas eljárások is nagy népszerűségnek örvendenek, mind a nők, mind a férfiak körében.

A szépészeti eljárásban résztvevők 80% vallotta be, hogy valamelyik híresség inspirálta plasztikáztatásra, és olyan korrekciókat kértek, amelyek segítségével jobban hasonlítottak az adott sztárra. Itt főként a valóságshow jellegű műsorokban feltűnő celebekre kell gondolni. A jelentésben nevet is adtak az új trendeknek: az Amerikai Arcplasztikai Társaság szerint létező jelenségként beszélhetünk a Kardashian-hatásról vagy szelfimániáról, amelyek egyre nagyobb arányban hódítanak a tizen- és a huszonévesek körében – olvasható a hvg.hu-n.

 

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink