hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

MOK: indítványozhatják az önkéntes túlmunka felmondását

A Magyar Orvosi Kamara Területi Szervezeteinek Tanácsa indítványozta az országos küldöttközgyűlésnek: tegyen indítványt a kollégák felé az önkéntes túlmunka felmondására.

Mint az a Magyar Orvosi Kamara (MOK) honlapján olvasható: a MOK Területi Szervezeteinek Tanácsa (TESZT) – korábbi elhatározásának megfelelően – rendkívüli ülést tartott 2019. november 20-án. Az ülés összehívását az indokolta, hogy az októberi ülésen a területi szervezetek vezetői egyetértettek abban, és vállalták, hogy felmérik a tagság körében az önkéntes túlmunka felmondása mint nyomásgyakorló eszköz iránti hajlandóságot annak érdekében, hogy a november 29-30-i országos küldöttközgyűlés (OKGY) releváns adatok birtokában, megalapozottan dönthessen ezen eszköz alkalmazásról.

Dr. Éger István elnök röviden tájékoztatta a testületet: a kollegiális vezetői pályázatok, valamint az országos szakfelügyelői pályázat körül kialakult helyzetről, a minisztériumi tárgyalásokról, a tb-törvény módosításról, amely megfelel a kamara nyugdíjasok érdekében tett követeléseinek, valamint az iskolai, óvodai mulasztások orvosi, szülői igazolásának problémáiról.

A területi szervezetek elnökei részletesen beszámoltak a megyéjükben végzett felmérésről, amely az önkéntesen vállalt túlmunka felmondási hajlandóságára – mint nyomásgyakorlási eszközre – irányult. A beszámolók alapján a TESZT határozatában döntött, hogy indítványozza az OKGY-nek: tegyen az önkéntes túlmunka felmondására irányuló nyomásgyakorlási indítványt a küldöttek, kollégák felé, írja a lap.

hirdetés

Könyveink