hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Megújult a Bajcsy-kórház SBO-ja

Hétfőtől teljes üzemben működik a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet korszerűsített és kibővített Sürgősségi Betegellátó Osztálya, melynek új részlege modern diagnosztikus és terápiás műszerekkel gazdagodott.

Az osztály területére érkező páciensek így állapotuknak megfelelő, magas szintű szakmai ellátásban részesülhetnek, és csökkenhet a betegek várakozási ideje is.

A Bajcsy-Zsilinszky Kórház Sürgősségi Betegellátó Osztályának  2008. szeptemberi indulásához képest 60 %-kal nőtt a betegforgalma a bővülő területi ellátási kötelezettségéből  adódóan. A kórház speciális ügyeleti kötelezettség nélküli ellátási területe megközelítőleg 350 000 fő.

Az elmúlt évek betegforgalma 24-25.000 fő /év, ami napi 60-70 beteg ellátását jelenti. 2008-ban a Sürgősségi Betegellátó Osztály 4 ággyal indult, és ezt a növekvő betegszám miatt már a kezdetekben 6, majd 8 ágyra bővítették.

Jelenleg 12 ágyas fektető, 2 ágyas sokktalanító, 2 ágyas intenzív ellátást biztosító részleget alakítottak ki, számos egyéb, szükséges funkciót biztosító helyiséggel együtt.

A betegellátás mind szélesebb szakmai, minőségi kiszolgálásaérdekében több és tágasabb vizsgáló-helyiségek,  nagyobb számú, kényelmes betegmegfigyelő részlegek várják a pácienseket. Ezzel együtt technikailag korszerűbb diagnosztikus és terápiás beavatkozásra alkalmas műszerekkel is felszerelték az osztályt.

A Sürgősségi Betegellátó Osztályon indított gyors és adekvát betegellátáshoz jól illeszkedik a kórház széles spektrumú, speciális szakmai  kivizsgálást és kezelést biztosító  infrastruktúrája is.

 „A Sürgősségi Betegellátó Osztály bővítésével és korszerűsítésével a hozzánk beérkező betegek állapotának megfelelő, magas szakmai szintű ellátása és a betegvárakoztatás csökkentése volt a fő célunk. Örömünkre szolgál, hogy a részleget évek óta, a Bajcsy Kórházért emlékéremmel is kitüntetett, szakmailag a legkiválóbbak közé tartozó dr. Völgyes Barbara osztályvezető főorvos vezeti.” – nyilatkozta dr. Bodnár Attila, a Bajcsy-Zsilinszky Kórház és Rendelőintézet főigazgatója.

hirdetés

Könyveink