hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Megtorpantak az egészségügyi bértárgyalások

Jövő kedden folytatódhatnak az egészségügyi bértárgyalások, a felek ugyanis tegnap sem jutottak egyezségre. Ekkor várhatóan végső döntés is születik, ugyanis Ónodi-Szűcs Zoltán szakállamtitkár május 10-ig zárná le a béremelések kérdését, írja a magyarhirlap.hu.

Megtorpantak az egészségügyi bértárgyalások, a többlépcsős fizetésemelések mikéntjéről továbbra sem született megállapodás.

Az előző héten Ónodi-Szűcs Zoltán a lapnak úgy nyilatkozott, még az idén elkezdődik a felzárkóztatás. Az egészségügyért felelős államtitkár szerint az elmúlt években a minimálbér-emelkedések és a garantált bérminimum miatt az eredeti közalkalmazotti bértábla bizonyos oszlopai egy szintre kerültek, a korábbi differenciáltság eltűnt, így a dolgozók többletkompetenciái „már nem jelennek meg, összemosódnak”.

Az a kérdés, egységes béremelés legyen vagy mindenkinek „érdemei szerint” növekedjen a fizetése, megjelölve a bértáblán is az értékviszonyokat. Erről zajlanak a szakértői egyeztetések, a bértárgyalások következő fordulóját pedig várhatóan a jövő héten, kedden tartják, írja a Magyar Hirlap.

hirdetés

Könyveink