hirdetés
2020. július. 05., vasárnap - Emese, Sarolta.
hirdetés

Az államtitkár "munkabékét" jósol

A hirado.hu-n olvasható az államtitkár véleménye kórházügyekről, béremelésről, egyebekről.

hirdetés

Még idén elkezdik kidolgozni az egészségügyi intézményrendszer átalakításának koncepcióját. Olyan szabályozás kell, hogy ne az intézmények érdekei, bevételi szempontjai vezényeljék az ellátást, hanem a lakosság igényei – idézi Ónodi-Szűcs Zoltán egészségügyért felelős államtitkár Kossuth Rádióban elhangzott nyilatkozatát a hirado.hu.

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának tisztségviselője szerint az információk tekintetében ma olyan hatalmas az aszimmetria a beteg és az orvos között, hogy utóbbi el tudja érni, ami a kirakatban van, és azt a páciensek „megvásárolják”. Egy amerikai vizsgálat is azt mutatta, hogy ha egy területen kevesebb beteg jut az egészségügyi szolgáltatóra, illetve az orvosra, akkor a bevétel érdekében gyakrabban hívják vissza őket – olvasható a hírportálon. Ha egy fizetős helyen is megtalálható ez a fajta anomália, akkor hogy lehetne olyan szabályokat hozni, amely sérti a szereplők érdekeit – tette fel a kérdést Ónodi-Szűcs Zoltán, majd hangsúlyozta, olyan szabályozás kell tehát, amely figyelembe veszi a bevételi lehetőségeket, úgy, hogy az intézmények közben kiszolgálják a lakosságot.

Akármennyit tesznek a rendszerbe, mindig lesz hiány, ez a libikókajáték huszonöt éve zajlik. Ahhoz, hogy ez megszűnjön együttműködő kórházak kellenek – most még nem együttműködőek – mondta továbbá a szakpolitikus.

Az orvosbárókról azt mondta, az erről szóló cikkeket nem kívánja kommentálni, hogy vannak-e ilyen személyek vagy sem, nem őt kell megkérdezni, nem ő tett ezzel kapcsolatban állításokat. Minden rendszer úgy működik azonban, ahogy a szabályai diktálják – ha a döntéseket a kórházakon belül hozzák meg, akkor azok nagyrészt az ő érdekeiket tükrözik – olvashaató a hirado-hu-n. A cikk foolytatásáért, melyben a kancellária rendszerről és a béremelésről is szó esik, kattintson a hírportálra.

(forrás: hirado.hu/Kossuth Rádió)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink