hirdetés
hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Táplálkozás

Mégsem káros a Novofruct bébiétele

Nem káros az emberi egészségre a Novofruct almás-málnás bébiétele – közölte a szlovákiai Új Szó című lappal az érsekújvári cég vezérigazgatója, miután megérkezett Ausztriából a vizsgálat eredménye, amely negatív volt.
Pavol Uhrin szerint a vizsgálat eredménye szerint az OVKO néven forgalmazott almás-málnás bébiétel a megengedett mértéknél jóval kisebb arányban tartalmazza azt az anyagot, amely miatt a magyarországi Mezőgazdasági Szakigazgatási Hivatal betiltotta a forgalmazását. A bébiétel tehát teljesen biztonságos hangsúlyozta Pavol Uhrin. Tájékoztatott arról is, hogy a Tesco magyarországi kiskereskedelmi üzlethálózat, amely a Mezőgazdasági Szakhivatal utasítása nyomán a hét elején kivonta a forgalomból az említett terméket, most ígéretet tett, hogy a termék visszakerül a polcokra.
 
A Novofruct vezérigazgatója lapnak elmondta, hitelrontásért beperlik a vizsgálatot végző laboratóriumot, s azokat a médiumokat, amelyek egyoldalúan tájékoztattak az esetről, az érsekújvári céget meg sem kérdezve. Pavol Uhrin közvetlenül a botrány kirobbanása után elmondta, úgy sejti, konkurenciaharc és a Novofruct elleni lejárató kampány áll a háttérben. Arra gyanakszik, hogy az ügy mögött két magyarországi cég húzódik meg, amelyekkel a Tesco társaság felbontotta a szerződést, s termékeik helyére az érsekújvári vállalat termékei kerültek.
 
Uhrin szavai szerint a magyarországi laboratórium 50 százalékos hibahatárral dolgozik, az ausztriai, ahova a Novofruct elküldte a mintát vizsgálatra, csak öt százalékossal, így az, hogy a nevezett bébiétel biztonságos és egészségre ártalmatlan, teljesen egyértelmű.
 
MTI
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés