hirdetés
2020. augusztus. 04., kedd - Domonkos, Dominika.
hirdetés

Maradjanak itthon az egészségügyben dolgozók!

Az operatív törzs felhívással fordul a kórházak vezetőihez, írja az Index a koronavírusról szóló kormányzati oldal alapján.

hirdetés

A Pintér Sándor belügyminiszter és Kásler Miklós emberi erőforrás minisztere által jegyzett felhívásban arra kérték a kórházak vezetőit, hogy "az egészségügyi és műszaki-gazdasági dolgozók a járványhelyzet idejére szüneteltessék vagy halasszák későbbi időpontra külföldi utazásaikat saját maguk, családjuk és a betegek élete, biztonsága és egészsége érdekében".

Arra kérjük a kórházigazgatókat, hívják fel a dolgozóik figyelmét, hogy egészségük megőrzése nemzetbiztonsági érdek, hiszen a betegbiztonság és az egészségügyi ellátás biztosításához kiemelten fontosnak tartjuk az egészségügyi ellátó személyzet egészségének és munkaképességének megőrzését. Kérjük őket, hogy maradjanak most itthon, és legyenek elérhetőek!, írták a közleményben.

Győrfi Pál, az Országos Mentőszolgálat szóvivője azt mondta vasárnap este az M1-en, hogy az OMSZ minden megyében és Budapesten is plusz kocsikat állított szolgálatba, hogy "biztosítsák a koronavírus-fertőzés gyanúja miatti kórházba szállításokat".

(forrás: Index/MTI)
hirdetés

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink