2024. április. 19., péntek - Emma.

Már az ötödik tesztutca nyílik Bécsben

Január 30-án újabb tesztállomás nyílt az osztrák fővárosban. A helyszín a 23. kerületi Liesing, az egyik legsűrűbben lakott városrész Bécsben. A "tesztutca" már az ötödik hasonló létesítmény lesz és ahogy az eddigiek, ez is ingyenesen igénybevehető a bécsiek számára.

Reggel 6 órakor nyitotta meg kapuit a legújabb helyszín, ahol Bécs lakói ingyenesen koronavírus-tesztet csináltathatnak. Az ötödik "tesztutca" egy 23. kerületi középiskola területén, az  Anton-Baumgartner-Straße-n került kialakításra. A Bécs déli részén található Liesing az egyik legsűrűbben lakott kerület a városban, ezért nagy szükség volt a tesztelőállomás létrehozására. Egyelőre két mintavételi helyszín áll rendelkezésre, ez igény esetén négyre bővíthető. A tesztállomás hétfőtől vasárnapig 6 és 21 óra között fogadja az érkezőket, a teszteléshez előzetesen online kell bejelentkezni.

Fotó: © Filmspektakel
Fotó: © Filmspektakel

A procedúra antigén gyorsteszttel történik, pozitív eredmény esetén közvetlenül a helyszínen lehetőség van gargalizálós PCR-tesztet csináltatni. A liesing-i tesztállomást csak tünetmentes páciensek vehetik igénybe, aki tüneteket mutat, máshova kell mennie. A közeljövőben további tesztelőutcák létesítését is tervezi a város, nem utolsó sorban azért, hogy a bécsiek a munkába járásához kötelező heti tesztek elvégzését minél több helyszínen tudják lebonyolítani. Az osztrák fővárosban ugyanis már sok munkáltató kér negatív koronavírus-tesztet.

(forrás: Bécs Város Külképviseleti Irodája)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés