hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Már a gyerekeknek is meg kell gondolniuk, hogy menjenek-e betegállományba!

Az idei tanév második félévétől már nem csak a „rendes” tanórák minősülnek mulasztott órának, de a délután 4-ig „bent nem töltött” időt is beszámítják – írja a Válasz.hu.

Tudta ön, hogy mostantól elég, ha iskolás gyereke egy tanévben kétszer elkapja az influenzát, komolyabban ágynak esik – és máris mehet osztályozó vizsgára? De elég egy közönséges bárányhimlő (ahol a megbetegedéstől számítva átlagosan három hét telik el, mire a gyerek újra közösségbe mehet), vagy egy hétköznapi mandulaműtét is, lábadozással, és már nem kell sok a 250 mulasztott órához  – az idei tanév második félévétől ugyanis már nem csak a „rendes” tanórák minősülnek mulasztott órának, de a délután 4-ig „bent nem töltött” időt is beszámítják  – írja a lap.

A rendeletmódosítás hátrányos helyzetbe hozza azokat a családokat, ahol mind a két szülő dolgozik, ugyanakkor nem szeretnék, ha gyerekük ebéd után egyedül menne haza, és nincs olyan nagyszülő vagy más rokon sem, aki minden délután vigyázni tudna a gyerekre. Az ilyen családok nem kértek felmentést a „délutáni foglalkozások” (értsd: leckeírás) alól, hiszen nem tudják elhozni a gyereket az iskolából, egyedül hazamenni pedig nem engedik, így a gyerek az iskolában marad. Ha pedig beteg lesz, akkor több mulasztott órát számolnak el neki, mint annak, aki délután hazamegy. Azok a gyerekek viszont, ahol a család meg tudja oldani, hogy a tanítás után valaki otthon legyen velük, többet lehetnek betegek, mert az iskola náluk csak a mulasztott tanórákat számítja hiányzásnak – olvasható a valasz.hu-n.

(forrás: Válasz.hu)

cimkék

hirdetés

Könyveink