hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Már 39 országban jelen van az immunrezisztens variáns

A WHO jelentése szerint fokozottan figyelik az újabb koronavírus-variánst, amelyet Kolumbiában fedezték fel, írja a Napi.hu.

A szervezet héten kiadott jelentése szerint jelenleg fokozott figyelemmel kísérik az úgynevezett mü-variánst, amely olyan mutációkkal rendelkezik, amelyek segítségével elkerülheti a korábbi Covid-19 megbetegedés fertőzés vagy az oltások által kialakított immunitást – írja a CNBC nyomán a Napi.hu.

A mü variáns, vagy más néven a B.1.621 augusztus 31-én került fel a WHO érdeklődésre számot tartó Covid-19-es változatainak listájára – közölte a szervezet heti jelentésében. A variáns olyan genetikai mutációkat tartalmaz, amelyek arra utalnak, hogy sem a természetes immunitás, sem a jelenlegi vakcinák, sem az antitestes kezelések nem hatékonyak vele szemben olyan mértékben, mint az eredeti vírusváltozattal szemben. Ahhoz még további tanulmányozásra van szükség, hogy el lehessen dönteni, fertőzőbb, halálosabb és jobban ellenállóbb-e a vakcinák és a kezelések ellenében.

A WHO jelentése szerint a változat a mutációk egy olyan kombinációját mutatja, amelyek megvan az esélye az immunválasz kikerülésére. A betegségen való átesés és az oltások hatékonyságának csökkenése az előzetes adatok szerint nagyjából hasonló lehet a béta variáns esetében tapasztalttal. Ezt azonban még további vizsgálatoknak is meg kell erősíteniük – állítja a szervezet Vírus Fejlődési Munkacsoportjának jelentése.

(forrás: Napi.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink