hirdetés
2022. július. 05., kedd - Emese, Sarolta.
hirdetés

 

Magyarországon is felbukkant a thai vírusvariáns

A TritonLife csoport laboratóriumában egy olyan koronavírus-variánst (C.36.3) mutattak ki, amely egyszerre tartalmaz az alfa- és a delta-variánsra jellemző egy-egy tüskefehérje-mutációt, írja az Index.

Az említett variánst először Thaiföldön azonosították Egyiptomból érkezett turistáktól vett mintákban. Július 24-ig bezárólag összesen 1403 esetben találták nyomát ennek a variánsnak világszerte, de elképzelhető, hogy ennél jóval elterjedtebb, mivel a különféle variánsokat sok országban nem tudják kimutatni. A mutáció már a WHO variánsokat számon tartó listájára is felkerült.

Itthon a TritonLife csoport laboratóriumában mutatták ki a C.36.3 koronavírus-variánst, amely egyszerre tartalmaz az alfa- és a delta-variánsra jellemző egy-egy tüskefehérje-mutációt, és amelynek jelenlétét eddig nem regisztrálták Magyarországon – írja az Index. 

A kutatók, Tátrai Kitti és Benedek András véletlenül akadtak rá az új mutáns vírusra, miközben egy új metodikán dolgoztak, amellyel hatékonyabban ki lehetne mutatni az egyes variánsokat.

Először azt hittem, hogy valamit elrontottam – mondta Tátrai Kitti azzal kapcsolatban, hogy a mintában megtalálta a Magyarországon addig ismeretlen C.36.3-os variánst. A vizsgálatot később megismételték, és akkor bebizonyosodott, hogy nem hiba történt, hanem valóban erről a mutánsról van szó.

(forrás: Index)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink