hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Magabiztos államtitkár vitte csomagját a Fidesz-frakcióhoz (FRISSÍTVE)

Megvan a megegyezés – mondta Szócska Miklós államtitkár az MTV tudósítójának, amikor hétfőn délelőtt a Fidesz frakcióhoz tartott, hogy megállapodjanak az egészségügyi szolgáltató rendszer átalakításáról.

Az m1 Híradó tudósítója azért is meglepőnek nevezte a déli kiadásban e megabiztos kijelentést, mert úgy tudja a kormányzati frakción belül is vannak érdekcsoportok, amelyek az átalakítás halasztását pártolják. Erről reggel a Magyar Nemzet is beszámolt.

A lap azt írta: elképzelhető, hogy az így nyert időt egyesek arra használnák fel, hogy megpróbálják megtorpedózni a Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár és csapata által megalkotott új struktúrát. A tervezett változtatásokat sokan kudarcként élik meg, és nem szeretnének szavazóiknak csalódást okozni. Ezért a halasztással az lehet a céljuk, hogy az általuk preferált intézménynek jobb pozíciót szerezzenek, így például az aktív ellátás megtartását, több ágyat, más szakmákat vagy nagyobb ellátási területet.

FRISSÍTÉS:

Az államtitkár magabiztossága később indokoltnak bizonyult, ugyanis a találkozóról délután kiadott frakcióközlemény szerint: a Fidesz parlamenti frakciója hétfői ülésén meghallgatta Szócska Miklós egészségügyi államtitkárt, és a képviselőcsoport úgy döntött, támogatja a kormánynak az egészségügyet érintő fejlesztési elképzeléseit. Az MTI-hez eljuttatott közleményben ehhez még hozzátették, hogy további részkérdésekben a közeljövőben újabb egyeztetések várhatók. Később a frakcióvezető nyilatkozata segített értelmezni ezt a lelkesedést:

A nagyobbik kormánypárt képviselőcsoportjának vezetője - mint az MTI írja - újságírók előtt kijelentette: a Fidesz frakció nem tárgyalt ágyszámcsökkentésről. Az egészségügyi államtitkár arról számolt be a hétfői frakcióülésen, hogy melyik kórházban milyen fejlesztések várhatóak - mondta. Lázár János  közölte: azt a fejlesztési tervet, amivel az államtitkár a frakció elé érkezett, a képviselőcsoport támogatja, néhány részkérdés van még nyitva.  Ezek kapcsán folyamatos egyeztetés lesz a következő hetekben - hangzott el.

- Fel kell gyorsítani az egészségügyi ellátórendszer átalakítását, a városi fekvőbeteg-intézmények átvételét májusban le kell zárni - jelentette ki Szócska Miklós egészségügyi államtitkár hétfőn délután a Parlamentben tartott sajtótájékoztatóján. Az erről szóló jogszabálytervezet várhatóan a jövő héten jelenik meg.  A következő két hétben az intézményi struktúra átalakításának folyamatban lévő ügyeit - működési engedélyeket, finanszírozási szerződéseket - is rendezik. A funkcióváltásban érintett 19 intézménnyel március 28-án részletes egyeztetések kezdődnek az azokat érintő átalakításokról, fejlesztésekről - hangsúlyozta az államtitkár.

.

(forrás: m1, Magyar Nemzet)
hirdetés

Könyveink