hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Letartóztatták a gyanúsított egri orvosokat

Előzetes letartóztatásba helyezték tegnap azt a két orvos szakértőt, akik a rendőrség szerint pénzt kértek a rokkantosításért - írja a Magyar Hírlap.

Harmincnapos előzetes letartóztatásba helyezte tegnap az Egri Városi Bíróság az Országos Rehabilitációs és Szociális Szakértői Intézet (ORSZI) egri kirendeltéségének két orvos szakértőjét, A. Máriát és D. Györgyöt. Novák Péter (A. Mária védője) a lapnak elmondta, védencével szemben az eljárás meghiúsításának veszélye miatt rendelték el a kényszerintézkedést. 

A Heves megyei rendőrség bűnügyi osztályának vezetője, Péró Albin alezredes úgy nyilatkjozott, a gyanúsítottak júliustól rendszeresen, megközelítőleg tíz-tíz alkalommal fogadtak el százezer forint körüli összegeket olyan betegektől, akik rokkantosításért jelentkeztek, vagy már rokkantak voltak, de az alkalmankénti felülvizsgálatot el kellett náluk végezni.

Várhatóan a vesztegetési pénzt adók is gyanúsítottak lesznek, ha a kirendelt orvos szakértők megállapítják, hogy a rokkantellátásra egyébként nem is voltak jogosultak. Péró Albin megjegyezte: az egyik orvost – úgy tudjuk, D. Györgyöt – a pénz elfogadása közben tetten érték, s ő részbeni beismerő vallomást tett. A másik terhelt viszont tagad. 

A Magyar Hírlap úgy tudja, egy bejelentés alapján hónapokig lehallgatták a gyanúsítottak telefonját, egyebek között így jutottak a rendőrök olyan adatokhoz, amelyek a gyanúsítást megalapozták.

A héten szerdán kezdődött el a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Bíróságon annak az asszisztensnek a pere, akit üzletszerűen elkövetett, hivatali befolyással való üzérkedés bűntettével vádolnak. A Mátészalkai Területi Kórház tüdőgondozó intézetében asszisztensként dolgozó asszony 100 és 400 ezer forint közötti összegeket kért el a páciensektől, akik szintén vádlottak az ügyben.

A Magyar Hírlap cikkét itt olvashatja.

hirdetés

Könyveink