hirdetés
2024. április. 18., csütörtök - Andrea, Ilma.

Lesz vizsgálat az ÁEEK ellen?

Hiába a sorozatos bírságok és szabálytalanságok a kórházak eszköz-beszerzéseinél, egyelőre nem indult vizsgálat az ezekért felelős Állami Egészségügyi Ellátó Központ ellen, hangzott el az RTL Klub Híradójában.

Az egészségügyi államtitkár erről azt mondta az RTL Klub Híradójában, hogy telefonon már egyeztetett az központ elnökével, szerdán találkoznak, és csak utána dönt a további lépésekről. Az EMMI parlamenti államtitkára pedig arról beszélt, hogy a szabálytalanságokat nyilvánosságra hozó LMP-s politikus ellen az Országgyűlés elindíthatja azt a vizsgálatot, amit nemrég Orbán Viktor kért.

Mint megírtuk: az LMP-s politikus a túl drága lélegeztetőgépek kapcsán vonta kérdőre Orbánt. Azt kifogásolta, hogy az érintett készülékeket kétszeres áron szerzik be, egy másik cégnek jóval olcsóbb árajánlata lett volna.

A miniszterelnök korrupció vádjával vágott vissza:„Itt ülök már jó ideje, de ennél korruptabb dolgot még nem láttam. Hogy képzeli?” Majd vizsgálatot kért Hadházy ellen, azt a kérdést fölvetve, hogyan történhet meg, hogy valaki nyíltan lobbizik egy külföldi cégért a parlamentben.

Az LMP társelnöke erre reagált a feljelentéssel. A Független Hírügynökségnek nyilatkozott:Nem tehetek egyebet, kénytelen vagyok feljelenteni a miniszterelnököt, ő sem vádolhat senkit alaptalanul, márpedig engem korrupcióval vádolt.”

(forrás: RTL Klub)
hirdetés

Könyveink