hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Legyen biztonságosabb az ellátás!

Mosonmagyaróváron rendezik a 17. Betegbiztonsági Fórumot, melynek témája az egészségügyi ellátás biztonságosabbá tétele.

2012. február 2-án a NEVES csapat által életre hívott betegbiztonsági fórumon

  • megvitatják a belső jelentési rendszerek működésére vonatkozó ajánlásokat, az ezekkel kapcsolatos hazai tapasztalatokat, 
  • bemutatják a nem várt események kezelésére alkalmas legfontosabb lépéseket, az oki kutatás lehetőségeit,
  • elemzik a szervezeti kultúra jelentőségét, a betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra kialakításának lehetőségeit és gátjait a hazai ellátói környezetben.

A 17. kihelyezett Betegbiztonsági Fórum helyszíne: Flesch Károly Kulturális Központ,- Mosonmagyaróvár Erkel u. 14.

A részvétel ingyenes, a részvételi szándékot a This e-mail address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it. e-mail címen kérik jelezni 2012. január 30-ig.

A szervezők szerint az ellátással összefüggő nem kívánatos események jelentőségének ismeretében kiemelt prioritást élvez az egészségügyi ellátás biztonságosabbá tétele. Ez történhet a kockázatok felismerésével és kezelésével, a már bekövetkezett nem kívánatos esemény okainak feltárásával, az ezeken alapuló megelőző intézkedések kidolgozásával és gyakorlatba ültetésével.

Ez a folyamat azonban csak megfelelő, a betegbiztonságot támogató szervezeti kultúra esetén valósulhat meg, melyekben a nem várt események bekövetkezése nem egyéni felelősségkeresést esetleg büntetést von maga után, hanem folyamatos minőségfejlesztési folyamatot eredményez.

MedicalOnline
a szerző cikkei

V.Z.
a szerző cikkei

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés