hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Leállt a NEAK online ügyintézési rendszere

A Magyar Könyvelők Országos Egyesülete (MKOE) felháborodott azon, hogy szűk két hétre leáll az egészségbiztosító online rendszere, írja a 24.hu.

Mindez egy a cégeknek kiküldött közleményéből derült ki, mely szerint az eddig a Nemzeti Egészségbiztosítási Alapkezelő (NEAK) által, az egészségbiztosítás pénzbeli ellátásai megállapítása céljából üzemeltetett számítástechnikai rendszereket 2018-tól a Magyar Államkincstár (MÁK) informatikai környezetébe integrálják. "Az átállásra való tekintettel 2017. december 20-án 18 órától a táppénz, csecsemőgondozási díj, gyermekgondozási díj és baleseti táppénz iránti kérelmek elektronikus úton történő benyújtása szünetel."

Tiltakozunk az elmúlt fél év informatikai “lépéseivel” szemben! – reagált a bejelentésre az MKOE. Először ráerőszakolják a cégkapu előtt fél évvel, hogy legyen papíralapú ügyfélkapus regisztráció, aztán elveszik a kormányhivataloktól a hatáskört, majd közlik, hogy átállás miatt leállítják az elektronikus beküldést, és amikor elindul, akkor nem cserélik az ÁNYK-nyomtatványokat ÁNYK-n keresztül, hanem letöltetik, egyenként, közli a lap.

(forrás: 24.hu)
hirdetés

Könyveink