hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Közép-Magyarországi centrummá válik az Onkológiai Intézet

Az Országos Onkológiai Intézet betegforgalma a területi ellátottság kötelezettsége és a Közép-Magyarországi Régióban ellátatlan betegek gyógyítása miatt megkétszereződik. A betegek ellátására az Intézet jelenlegi infrastruktúrája és műszerparkja nem megfelelő.

A megnövekedett betegszám ellátása érdekében fejlesztésekre van szükség, ezért az intézetnek 5,4 milliárd Ft eurós támogatást itéltek meg.

A "Közép-Magyarországi Onkológiai Centrum" fejlesztése című pályázat eredményeként létrejövő új ellátási egységek:

  1. Új kúraambuláns épület,
  2. Új sebészeti tömb 6 műtővel és 78 ágyas fekvő részleggel.
  3. Képalkotó diagnosztikai eszközpark modernizálása, új MRI és angiográfiás készülékek beszerzése.

A munkálatok befejezése után a Közép-Magyarországi Régióban egy olyan komprehenzív onkológiai centrum jön létre, amely megfelel az európai komprehenzív rákcentrumokkal szemben támasztott követelményeknek. Az intézmény alkalmassá válik a régió onkológiai betegeinek magas színvonalú esélyegyenlőségen alapuló komplex ellátására.

Az építkezés megkezdését jelző alapkő letételére 2010. Október 21-én került sor. A beruházás várható befejezése 2012. március 01.

A bőrgyógyászati osztálynak és az új Gyógyszertári egységnek otthont adó belgyógyászati tömb már szerkezetkész, az új kúraambuláns tömb teljes befejezése 2011. június 30-ára várható. Az átalakítások után várhatóan rövidebb várakozási idő mellett több daganatos beteg ellátására nyílik lehetőség, amely végső soron a betegek gyógyulási esélyét növeli.

"A betegek optimális terápiás tervének kialakításához a legmodernebb diagnosztikai eljárásokat kell használni. Ezek közé tartozik az ún. PET CT, amelyet egységes elvi és gyakorlati protokollok mellett lehet alkalmazni. Ezen irányelvek az ún. konszenzus tanácskozás során alakulnak ki, amelyeket az Országos Onkológiai Intézet szervez." - áll az intézmény közleményében.

Az építkezés ideje alatt az Intézet folyamatos betegellátást biztosít.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink