hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Körülmetélés helyett amputáció

Egy amerikai kamionos beperelte orvosát, aki négy évvel ezelőtt végzett el rajta operációt. A műtét során - melyre prosztatagyulladás miatt volt szükség - dr. John Patterson életveszélyes rákos daganatot talált, ezért az amputáció mellett döntött.

Phillip Seaton és felesége most kártérítést követel a kórháztól, mert mint ügyvédjük fogalmazott, a férfi már "nem érzi magát embernek". Elmondásuk szerint dr. Patterson a 2007-es műtét előtt soha nem beszélt arról, hogy Seatonnak rákja lehet. "Ügyfelem dühös, mert orvosa elvette a lehetőséget tőle, hogy körültekintően hozzon döntést , esetleg megbeszélje másokkal a problémát, egyszerűen csak leoperálta péniszét" -  mondta a hétfői tárgyaláson az ügyvéd, majd elővett négy fényképet a férfiról és azt mondta: "Nézzék meg a nagy semmit!".

Az orvos ügyvédje szerint az amputálás csak azután történt meg, miután rákos elváltozást találtak a műtét során. A védelem arra hivatkozik, hogy Seaton a műtét előtt aláírta a nyilatkozatot amellyel engedélyezte az előre nem látható körülmények esetén szükséges kezeléseket.

"Phillip Seaton ma azért lehet itt, azért ülhet itt a tárgyalóteremben, mert dr. Patterson megmentette az életét" - mondta az ügyvéd.

Phillip Seaton és felesége, egy 2007-es műtét miatt perelnek, melyben eltávolították a férfi prosztatáját

A prosztatarák nem gyakori betegség az Egyesült Államokban: 2011-re 1360 új esettel és 320 halálesettel számol a National Institutes of Health.

Brit adatok szerint a prosztatarákos férfiak fele meghal betegségben. A King's College London, a világ egyik vezető kutató és oktatási intézménye 20.181 prosztatarák beteg egészségügyi adatait elemezte, a betegek 1997 és 2007 között haltak meg valamilyen betegségben. Megállapították, hogy az elhalálozások 49 százalékát alapvetően a dülmirigydaganat okozta. A betegek 12 százaléka más rákbetegségben halt meg, 17 százaléknak szívbetegség okozta a halálát, nyolc százaléknak tüdőgyulladás, és 13 százalék más okok miatt vesztette életét.

(forrás: BBC, MedicalOnline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés