hirdetés
hirdetés
2023. február. 05., vasárnap - Ágota, Ingrid.
hirdetés

Kombinált vérnyomáscsökkentők drágulnak

Áprilistól jelentősen drágul számos úgynevezett kombinációs készítmény, döntően vérnyomáscsökkentő, mert az Országos Egészségbiztosítási Pénztár mérsékli a tb-támogatásukat - írja a Magyar Nemzet.

A lap magyarázatul hozzáfűzi: a kombinációs készítmények olyan medicinák, amelyek egy tablettában két különféle hatóanyagot tartalmaznak. Így elegendő két gyógyszer helyett egy tablettát bevenni.

Áprilistól több száz ilyen termék támogatása csökken - írják -, mert a felülvizsgálat során indokolatlannak találták azt, hogy összegszerűen több támogatást kapnak ezek a szerek, mint amennyit a két hatóanyagot külön-külön tartalmazó gyógyszer együttesen.

A lap birtokába került szakmai anyag szerint ezzel négymilliárd forintot spórol az állam.

A Magyar Nemzet közlése szerint ez az intézkedés nincs összefüggésben a Széll Kálmán Tervben előirányzott - két év alatt - 120 milliárd forintos támogatás-csökkentéssel.

A teljes lista megtekinthető az Országos Egészségpénztár honlapján.

(forrás: MTI, OEP)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

PR-cikk

A jövő onkológiai készítményét Óbudán fejlesztik

 „Körülbelül évi 5 milliárd forint és 50 magasan képzett vegyész, vegyészmérnök, gyógyszerész dolgozik azon, hogy áttörést érjünk el a nehezen kezelhető daganatok kezelésében.” Nicolas Clavreul, a Servier Hungária ügyvezető igazgatója nyilatkozott lapunknak a gyógyszergyártó vállalat magyarországi központjának szerepéről, a várható innovációkról és a társadalmi szerepvállalásukról.

A teljes cikk >>

hirdetés