hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.
hirdetés

Kína a mesterséges intelligenciában is az élre tör

A SenseTime több mint 600 millió dollárt gyűjtött be az Alibabától és más befektetőktől, ezzel pedig a világ legértékesebb mesterséges intelligenciával (MI) foglalkozó startupja lett., közli az Origo.

A vállalat fő portfóliója az arcok és képek elemzése, jelenleg pedig nagyjából 3 milliárd dollár a becsült értéke. Kína többször is hangoztatta célját, miszerint 2030-ra a világ MI vezetőjévé szeretnének válni.

A SenseTime az arcfelismerő és képazonosító rendszerek mellett létrehozott egy "Viper" kódnévre hallgató projektet is. A projektben a térfigyelőkamerák által beküldött képeket figyeli és elemzi az mesterséges intelligencia. Ettől az újítástól azt várják, hogy nagyban megkönnyítheti a hatóságok munkáját a bűnüldözés területén.

Az Alibaba a cég egyik legnagyobb befektetője, ebben nincs is semmi meglepő, hiszen övék Kína legnagyobb felhő alapú szolgáltatása, amellyel a SenseTime minden szükségletét képes lenne kielégíteni.

A SenseTime legalább öt szuperszámítógépet akar indítani a legnagyobb és legfontosabb városokban az elkövetkező években, írja a lap.

(forrás: origo)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!