2024. április. 24., szerda - György.

Kijárási korlátozás: sokan szigorítanának

Az ATV megbízásából a Pulzus kutató által végzett felmérés alapján a válaszadók 44 százaléka szerint a kormánynak tovább kellene szigorítania a kijárási korlátozásokat.

A felmérés 1000 fő megkérdezésével történt. A válaszadók 44 százaléka szerint tovább kell szigorítania a kormánynak a kijárási korlátozásokat, mert egyre több a fertőzött beteg, és emelkedik a halálesetek száma. A megkérdezettek 27 százaléka gondolja úgy, hogy csak Budapesten és Pest megyében lenne szükség a szigorításra, mert itt van a legtöbb fertőzött.

A reprezentatív felmérésből az is kiderül, hogy a nők 47 százaléka gondolja úgy, hogy szigorítani kéne a korlátozásokat, míg a férfi válaszadók 41 százaléka pártolná a szigorítást.

A 60 éves vagy idősebb korcsoport 45 százaléka szavazott a szigorítás mellett, míg csupán 7 százalékuk gondolja úgy, hogy nem kell további lépéseket tennie a kormánynak, túl kell esni a járványon.

A felmérés arra is kitér, hogy a felsőfokú végzettséggel rendelkező válaszadók 47 százaléka, a középfokú végzettségűek 43 százaléka, míg az alapfokú végzettségűek 44 százaléka szigorítaná a korlátozásokat. Az ATV megbízásából készült felmérésre adott válaszokból az is kiderül, hogy a városban élő válaszadók 50 százaléka áll a szigorítás mellett, míg a budapestiek 40, a községben élők 41, a megyeszékhelyen élők 43. százaléka.

A teljes információ grafikonokkal

(forrás: ATV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés