hirdetés
2021. február. 26., péntek - Edina.

Kevesen alkalmazzák még a digitális egészség-menedzselést

Egyelőre kevéssé használják a magyarok az okostelefonokat az egészségük menedzselésében – derül ki az Ipsos honlapján bemutatott felmérésből.

A megkérdezettek csupán 4%-a használja okostelefonját vagy tabletjét az életmód, egészségmegőrzés támogatására. Nem meglepő módon az alkalmazók többsége a 18-39 éves korosztályból kerül ki, elsősorban a főiskolát, egyetemet végzettek közül. A nemek tekintetében némiképp női túlsúly érvényesül, de az urak aránya sem elhanyagolható.

A kutatás fényt derített arra is, hogy viszonylag alacsony az egyes egészségügyi és életmód alkalmazások ismertsége és használata - írják. Azok, akik mindennapi életük során használnak ilyen alkalmazást, elsősorban az étrend, diéta betartásának támogatására teszik ezt. A rendszeres testmozgás, mint fontos életmód-elem támogatása okostelefonnal vagy tablettel elhanyagolható és csupán alkalomszerű. Az egészségügyi és terápia menedzsmenttel kapcsolatos alkalmazások ismertsége a teljes magyar lakosság körében nem éri el az egy százalékot.

A megkérdezettek 10%-a őrzi meg egészségügyi adatait, de ezt jelenleg a többség (83%) még offline teszi. Az idősebbek esetén az adattárolás 13%, ami nem kimagasló és azt jelenti, hogy az orvosra bízzuk a nyilvántartást. Leginkább laborleleteket tárolunk vagy vérnyomás adatokat. Érdekes és meglepő, hogy a lakosság mindössze 3,5%-ának van életmóddal kapcsolatos honlapon vagy egészségügyi honlapon regisztrációja. Egyelőre még távol vagyunk attól, hogy az orvosi konzultáció során okostelefont vagy tabletet használjunk a konzultáció támogatására – ezt jelenleg a felnőtt lakosság csupán 1,5%-a teszi – olvasható az ipsos.hu-n.

(forrás: IPSOS)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink