hirdetés
2020. július. 08., szerda - Ellák.
hirdetés

Képalkotó diagnosztikai labort avattak Nagyatádon

Képalkotó diagnosztikai részleggel gazdagodott a Nagyatádi Kórház, az intézmény első radiológus osztályvezető főorvosáról, Verkman Simonról elnevezett CT-labort hétfőn adták át.

hirdetés

Horváth Ildikó, az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egészségügyért felelős államtitkára a több mint 150 millió forintos beruházásról elmondta: az állam 129 millió forinttal támogatta a labor kialakítását és a benne működő CT vásárlását, a szükséges forrás fennmaradó részét önkormányzatok, gazdasági szereplők, magánszemélyek ajánlották fel. A fejlesztés jelentős előrelépés a térségben élő mintegy 900 ezer ember ellátásában, mert a diagnózisok gyorsabb felállítását, krónikus betegek precízebb ellenőrzését teszi lehetővé.

Az államtitkár szólt arról, hogy a Nagyatádi Kórház jövője szempontjából meghatározó esemény volt, amikor három évvel ezelőtt újraindult a városban két évtizede megszűnt nővérképzés. Örömének adott hangot, hogy vannak Nagyatádon élni szerető, az ápolásban képzett fiatalok, akik részt vesznek a kórházi ellátásban és a modern életmóddal is összefüggő betegségek megelőzésében.

Szili Katalin korábbi házelnök, a határon túli magyarság autonómiaügyeiért felelős miniszterelnöki megbízottja arról szólt, hogy a 21. század kihívása a minőségi élet biztosítása. Úgy vélte, ehhez szükséges az élelmiszer- és környezetbiztonság, továbbá az egészségtudatosság, ezek együtt teremtik meg annak a lehetőségét, hogy kevesebbszer kelljen diagnosztikai eszközöket használni.

Ormai István (Nagyatádért), Nagyatád polgármestere azt hangsúlyozta, hogy a CT-labor kialakítása megmutatja, hogy az abban közreműködők elkötelezettek az itt élő emberekért. Az egészségnél nincs fontosabb, a térségben lakóknak mostantól nem kell hosszabb utazást vállalniuk CT-vizsgálatokért, hangsúlyozta a politikus, hozzáfűzve, hogy ez minőségi előrelépést jelent Dél-Somogy egészségügyi ellátásában, stratégiai jelentőségű változást eredményez a kórház életében.

Pósa István, a Nagyatádi Kórház orvosigazgatója azt emelte ki, hogy a gyógyító, megelőző, helyreállító munka nélkülözhetetlen feltétele a modern képalkotás, az új CT-berendezés felgyorsítja és biztonságossá teszi a gyógyítást, támogatja az orvosok munkáját.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink