hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Kásler Miklós nem alkotott maradandót

A Magyar Narancs szerint a legnagyobb botrányok Kásler Miklós minisztériumához kötődtek, és terjed a hír, hogy a miniszterelnök megválik tőle.

Egy korábbi portrécikk szerint az Országos Onkológiai Intézet vezetője egyszerre „túláradóan kedves” és zsarnokian akarnok, attól függően, hogy a betegét támogató kezelőorvos vagy az intézményét féltő igazgató szerepébe áll éppen bele.

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma vezetőjeként eltöltött háromnegyed évéből hasonló mintázat rajzolódik ki: hol a szinte átláthatatlan méretű szuperminisztériumot vezető merev politikus, hol a nemzet sorsáért aggódó „konzervatív gondolkodó”, hol a hetet-havat összehordó botcsinálta történész hangján szólal meg, olykor mindezeken egyszerre.

Mivel a legnagyobb botrányok az ő minisztériumához kötödnek a negyedik Orbán-kormány eddigi időszakában, ráadásul olyan pletykák terjednek, hogy a miniszterelnök megválik tőle, a Magyar Narancs megnézte, mit tett Kásler Miklós az elmúlt hónapokban. Saját bejelentéseit, interjúit alapul vége azt is megvizsgálták, hogy tett-e bármit az egyre rosszabb állapotban lévő egészségügy területén.

"Az orvosprofesszor az egészségügyért felelős miniszterként sem alkotott maradandót. Pedig 2018 májusában az egészségügy területén jártas szakemberekben némi reményt keltett Kásler Miklós emberminiszteri kinevezése. Legfőképpen azért, mert Balog Zoltán lelkészt egy olyan szakmabeli váltotta, aki 26 évig állt az Országos Onkológiai Intézet élén, ahol erőskezű vezetőként vált ismertté."

(forrás: Magyar Narancs)

cimkék

hirdetés

Könyveink