hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Kásler és az első magyar ipari kém

A Privát Kopó után a 24.hu is úgy tudja, Harmat Sándor személye fontos szerepet játszott a 2018-as választás után felállt új kormány első államtitkárcseréjében.

Rendszeresen szélhámosnak, csalónak, sőt az oroszok beépített emberének titulálják Harmat Sándort, az első jogerősen elítélt magyar ipari kémet, akinek már szinte bérelt helye van a kormánysajtó címoldalain. A jobboldali lapokban újra és újra figyelmeztetik a Fidesz-közeli olvasóközönséget, hogy a férfival üzletelni veszélyes, írja a lap.

Két éve a Magyar Idők közölte, hogy magát Harmat Sándort is figyelmeztették, mégpedig egy meg nem nevezett miniszter szólt neki: fejezze be az ámokfutását, és ne házaljon a Fidesz körül az üzleti javaslataival. Az újság szerint Harmat számos egészségügyi intézmény vezetőjével lépett kapcsolatba, és európai uniós fejlesztések kapcsán tett nekik különféle ajánlatokat.

A jelek szerint hiába volt a tiltás, sokan továbbra sem hallgattak a Magyar Időkre. A 24. hu úgy tudja, Harmat Sándor személye fontos szerepet játszott a 2018-as választás után felállt új kormány első államtitkárcseréjében. Kásler Miklós és az Emmi egészségügyi államtitkára, Nagy Anikó között rekord gyorsasággal mérgesedett el a viszony. Nagy a Heim Pál Gyermekkórház igazgatói székéből került a kormányba. Minisztériumi forrásaik szerint Harmat korábbi üzletkötései mellett a tárca vezetése azt is kifogásolta, hogy Nagy Anikó államtitkárként is szerepet szánt volna neki az egészségügyi beszerzésekben, írja a lap.

Korábban a Privát Kopó c. bűnügyi magazinban olvastunk hasonlót. A lap október 2-án a többi közt azt írta: a férfi legújabban 12-13 milliárd forint összértékű MR-készülékek beszerzésével kapcsolatos pályázatokkal összefüggésben „szervezkedik”, és azzal henceg a tendereken indulni kívánó cégek vezetőinek, hogy az Orbán-kormány egészségügyért felelős államtitkára, dr. Nagy Anikó „embere”, és mint ilyen, „sok mindent el tud intézni”. Az államtitkár viszont azt állítja: „nem áll és nem állt kapcsolatban Harmat Sándorral”. Dr. Nagy Anikó a Privatkopo.hu cikkének megjelenése előtt viszont felajánlotta lemondását, jelezte akkor a bűnügyi lap.

A 24. hu szerint a minisztériumban nagyon ráerősítettek az egészségügyi ágazat etikai ügyeire azzal a jelszóval, hogy csak „minden tekintetben feddhetetlen emberek” lehetnek állami vezetők. A lap úgy tudja, hogy "az egészségügyi ágazat gyanús közbeszerzési esetei miatt az utóbbi időben Kovács Attila országos tiszti főorvossal is problémák adódtak a minisztérium vezetésében."

(forrás: 24.hu, Privát Kopó)
hirdetés

Könyveink