hirdetés
2024. április. 20., szombat - Tivadar.

Kásler: Sikeres a diákok kampányszerű oltása

Nem csak a tanévkezdés környéki kampány volt eredményes, hanem a már augusztusban elkezdett oltakozás is – mondta Kásler Miklós a diákok kampányszerű oltásáról legújabb interjújában.

A miniszter a diákok oltása mellett kitért a pedagógusok 85%-os átoltottságára is, bízva, hogy ez a szám emelkedni fog a közeljövőben.

Hangsúlyozta: Magyarországon jelenleg 13 féle életkorcsoportokhoz kötött, kötelező oltással védik elsősorban a gyermekek egészségét. Nem csak ez egyedülálló a világon, hanem az is, hogy az átoltottság ezeknél a vakcináknál 99% körül van. Az ajánlott oltások közül a miniszter kiemelte a gyermekek számára ingyenesen felvehető HPV elleni védőoltást, amely hét évvel ezelőtt kezdődött a kislányok esetében, a fiúké pedig a 2020/21-es tanévben. Az átoltottság a kislányok körében megközelíti a 82%-ot, míg a kisfiúké a 71%-ot. Ezt a magas átoltottságot nagyon kevés országban érték el – közölte.

Az interjú végén Kásler Miklós a magyar paralimpiai csapat tokiói sikereivel kapcsolatban felidézte: a szovjet megszállás miatt a magyar sportolók nem vehettek részt a ’84-es Los Angeles-i olimpián, ugyanakkor a paralimpikonok képviselhették hazánkat a New York-i paralimpián, mivel róluk alighanem elfeledkeztek a diktatúra vezetői. Politikai szempontok most nem voltak, így teljes mezőnyben született meg a párját ritkító magyar eredmény – zárta a beszélgetést a miniszter.

(forrás: Emberi Erőforrások Minisztériuma, MTI-OS)

cimkék

hirdetés

Könyveink