hirdetés
hirdetés
2024. április. 16., kedd - Csongor.
hirdetés

Július elsejétől jelentős változások a gyógyszerpiacon

Írásban is megkapták a gyógyszerpiac szereplői, hogy július elsejétől milyen intézkedéseket tervez a kormány, s azoktól mekkora megtakarítást remél - írja a Magyar Nemzet. A tervek szerint drágulnának a koleszterinszint-csökkentők is.

A tervezett lépések – például a gyógyszergyártói befizetések növelése vagy a koleszterinszint-csökkentők támogatásának mérséklése – összesen 25,9 milliárd forintos bevételnövekedést, illetve kiadáscsökkentést jelentenének.

Mint ahogy azt már korábban tudni lehetett, a gyógyszercégeket terhelő, „különadó-jellegű”, a támogatott forgalmuk után számított befizetési kötelezettséget 12 százalékról 18-ra emelnék, ami 3,9 milliárd forintos bevételnövekedést hozhat az Egészségbiztosítási Alapnak – derül ki a lap birtokában lévő dokumentumból.

Duplájára, a jelenlegi ötmillió forintról tízmillióra emelnék az orvoslátogatók után fizetendő díjat, hogy ezzel visszaszorítsák a gyógyszercégek marketingtevékenységét, így a jelenleg 2619 bejelentett orvoslátogatói létszám várhatóan csökkenni fog.

A teljes cikk a Magyar Nemzetben olvasható.

(forrás: Magyar Nemzet)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés