hirdetés
2024. április. 26., péntek - Ervin.

Jó negyedévük volt az önkéntes pénztáraknak

Az önkéntes nyugdíjpénztárak, valamint az egészség- és önsegélyező pénztárak jól kezdték az idei évet.

Kravalik Gábor, az Önkéntes Pénztárak Országos Szövetsége (ÖPOSZ) elnöke a szövetség sajtótájékoztatóján elmondta: az ÖPOSZ-hoz tartozó egészség- és önsegélyező pénztárak összesített vagyona 49 milliárd forintot tett ki március végén, ami 1,7 százalékos növekedés. Több mint 2,3 millió alkalommal fizették ki az egészség- és önsegélyező kasszák a tagok által igénybe vett szolgáltatások díját, összesen 10,8 milliárd forint értékben.

Kravalik közölte: az egészség- és önsegélyező pénztáraknál nem elsősorban a vagyongyarapodás a legfontosabb mutató, hanem az, hogy a kasszák mekkora összegben és hány alkalommal finanszírozták a tagok által igénybevett szolgáltatásokat. Az is mutatja az egészség- és önsegélyező kasszák népszerűségét, hogy a tagok egyéni befizetései 32 százalékkal, 4,7 milliárd forintra emelkedtek az idei első három hónapban.

Kravalik Gábor hangsúlyozta: a negyedéves adatok alapján, elsősorban a tagok egyéni befizetéseinek jelentős növekedéséből az látszik, hogy a pénztártagok bizalma töretlen és nagyon fontos számukra a pénztári takarékoskodás, akár a nyugdíjas éveikről, akár az egészségmegőrzésről van szó.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink