hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.

Javítottunk boldogságban

Magyarország a 16 helyet lépett előre a legboldogabb országok listáján – derült ki egy idei tanulmányból, amelyről a hvg.hu számol be.

Norvégia annak ellenére is megszerezte a vezetést, hogy a gazdaságában kulcsszerepet betöltő olajár mostanában kedvezőtlenül alakul – állapította meg a Föld országait a lakosság boldogsági szintje alapján sorba állító jelentés, amelyről a hvg.hu közöl összeállítást.

Az ENSZ kezdeményezésére létrejött Fenntartható Fejlődési Megoldások Hálózata (SDSN) által publikált tanulmány szerzői szerint a ranglista kialakulásában valójában az emberi tényezők nyomnak a legtöbbet a latban. Az elmúlt tíz év alatt Venezuela és a Közép-afrikai Köztársaság esett vissza a legjobban, Nicaragua és Litvánia emelkedett a legtöbbet. Magyarország a 75. helyen szerepel a listán, szemben a tavalyi 91. helyezéssel.

A tanulmányhoz továbbá globális felmérések négy tényezőjét is alapul vették, amelyekben a résztvevők egy tízes skálán értékelték, hogy mekkora társadalmi támogatásra számíthatnak, ha bajba kerülnek, mekkora szabadságot élveznek életük fontos döntéseiben, mennyire érzik korruptnak a társadalmat, amiben élnek és mennyire gondolják nagylelkűnek magukat.

(forrás: hvg.hu)
hirdetés

Könyveink