hirdetés
2022. augusztus. 14., vasárnap - Marcell.
hirdetés

Járványkórház lesz a Budai Egészségközpont

A BEK Királyhágó úti kórháza járványkórházzá alakul, a járványügyi ellátásba az operatív törzs által meghatározott rend szerint kapcsolódik be.

A járványhelyzet súlyosbodásával a Budai Egészségközpont Kft. (BEK) a múlt hét folyamán fokozatosan szűkítette, majd vasárnap estére teljes egészében felfüggesztette magánrendeléseit, valamint az általa működtetett Országos Gerincgyógyászati Központ nem akut betegellátását. Az akut gerincsebészeti ellátás eddigi feltételei az intézetben továbbra is adottak.

A BEK tulajdonosai, a Bonafarm Rt. és a Medikomp Kft. döntése értelmében a kórházvezetés vasárnap este kapcsolatba lépett Pintér Sándor belügyminiszterrel, és fekvőbeteg kapacitását az operatív törzs rendelkezésére bocsájtotta. A miniszter a kórháznak a járványügyi folyamatokba való integrálásával Müller Cecilia országos tisztifőorvost bízta meg.

Az EMMI illetékes vezetői tudomásul vették az intézet bejelentkezését. Ma délelőtt az ÁNTSZ illetékes képviselőjével a kórházi felkészülést áttekintették, s valamennyi helyi intézkedésünk és felkészültségünk részletei, így a központi adatbázis számára is ismertté váltak. A következő napokban a BEK Királyhágó úti kórháza járványkórházzá alakul, a szükséges belső technikai átalakítások elvégzésével és az ápolószemélyzet gyorsított ütemű továbbképzésével.

A járványügyi ellátásba a Központi Operatív Törzs által meghatározott rend szerint kapcsolódnak be. A kórház felkészülése és a járvány ideje alatti működtetése az OTP Bank pénzügyi támogatásával valósul meg, húsz tartós lélegeztetésre alkalmas altatógép azonnali beszerzésével, valamint az ellátás egyéb feltételeinek támogatásával.

(forrás: Budai Egészségközpont Kft.)
hirdetés
hirdetés

Könyveink