hirdetés
2024. április. 24., szerda - György.
hirdetés

Januártól újra működik

Október 13-án bezárt a kaposvári Kaáli Intézet. Az addig magánfenntartású meddőségi centrum jelenleg üresen áll. A korábbi ígéretek szerint januártól nyit ki újra a kaposvári kórház üzemeltetésében, közölte a Sonline.

Kapcsolódó cikkek

A lap információi szerint jövőre a kaposvári kórházban létrejövő meddőségi centrumban 370 millió forintból finanszírozza az egészségbiztosító a lombikkezeléseket.

Moizs Mariann főigazgató közölte: a Kaáli Intézet vezetése hét éves működés után tavaly augusztusban döntött arról, hogy kaposvári tevékenységét megszünteti, és tárgyalásokat kezdett a Kaposi Mór Oktató Kórház vezetésével. A zökkenőmentes betegellátás érdekében két megállapodást készítettek elő; a kórház 2016 novemberében írta azt alá. Az átadás-átvételi folyamat másik kiemelt szempontja a munkatársak átvétele volt. A Kaáli Intézet akkor ajánlotta fel eladásra eszközeit.

A kaposvári kórház a kormányzat és fenntartója támogatásával IVF többletkapacitás befogadási eljárást kezdeményezett 2016 decemberében. Az ellátáshoz szükséges helyet a Kaáli Intézetnek vissza kell adnia a kórház számára. A kórház a bérleti szerződés felmondásáról hivatalosan a szerződésben foglalt hat hónapos felmondási határidővel értesült. Nem hivatalos információk szerint a terület visszaadása 2017. december 31-én megtörténik. A helyiségek visszaadásán túl eszközök is szükségesek az ellátás megkezdéséhez, így a kormány által biztosított forrásokból természetesen új gépeket szereznek be. 

(forrás: Sonline)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés