hirdetés
2020. július. 10., péntek - Amália.
hirdetés

Bezárják a Kaáli Intézetet

Október közepén befejezi a működését a kaposvári Kaáli Intézet, a lombikbébi program lebonyolítását várhatóan a városi kórház veszi át, írja a Sonline.

hirdetés

A kórház múlt heti közleménye szerint az ellátás zökkenőmentes átvétele és folyamatossága érdekében több mint egy éve folytatnak tárgyalásokat a Kaáli Intézet vezetésével. A szerződések elkészültek, a kórház részéről több hónapja aláírták az iratokat. Hozzátették: remélik, hogy a családok, a leendő kismamák biztonságos, folyamatos ellátása érdekében a Kaáli Intézet is felelősségteljesen jár el.

– Hogy mi lesz, azt még pontosan nem tudjuk – felelte a Sonline kérdésére Mánfai Zoltán, a kaposvári Kaáli Intézet orvos-igazgatója. – Ami nem titok, és a betegeinknek is elmondjuk: október 13-ai dátummal a Kaáli Intézet színeiben a betegellátás Kaáli professzor utasítására lezárul Kaposváron. Ez azt jelenti, hogy a folyamatban lévő kezeléseket végigvisszük, de újakat már nem indítunk. Múlt héten közölte velünk ezt Kaáli professzor. Arról nincs információm, hogy állnak a kaposvári kórház és az intézet közötti egyeztetések. Amit mi szeretnénk, hogy a lehető legkisebb döccenővel működjön az átállás, és itt helyben, ha nem a Kaáli Intézet, akkor a kórház égisze alatt működjünk. A kollektíva nyitott erre.

Mánfai Zoltán hozzátette: a kórházi közlemény céloz egy egyezségre, amit a kórház részéről aláírtak, de Kaáli professzor még nem. Ez azonban egy évvel ezelőtti helyzet.

– Ami biztos: a szeptember elsejei kormányrendelet megemlíti a kaposvári kórházat, mint potenciális szolgáltatót. Tehát kormányzati döntés van arról, hogy itt legyen egy állami meddőségi centrum, ez nem a Kaáli professzorral való tárgyalások függvénye, hanem eldöntött tény – mondta az orvos igazgató.

(forrás: Sonline)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink