hirdetés
hirdetés
2021. január. 17., vasárnap - Antal, Antónia.

Jamie Oliver szerint az egészséges étel emberi jog

Az egészséges étel biztosítása a gyermekek számára emberi jog - hangoztatta Jamie Olivier brit sztárszakács egy amerikai élelmiszer és borfesztiválon vasárnap adott interjújában.

Oliver méltatta Barack Obama elnök kormánya erőfeszítéseit arra, hogy egészségesebb életmódra szoktassa az amerikaiakat.

A gyermekek egészségét illetően Egyesült Államok valóban "fekete momentumban" van, és szükség van arra, hogy meghatározza a főbb irányvonalakat. A gyermekek étrendjének javítása az iskolákban messze ható, pozitív következménye van felnőttkori szokásaikra, egészségükre - hangoztatta a sztárszakács, aki tavaly megpróbálta megreformálni egy nyugat-virginiai kisváros étrendjét a Jamie Food Revolution (Jamie élelmiszer forradalma) című tévésorozatával, amelynek újabb változatát jelenleg forgatják Los Angelesben.

Jamie Oliver szerint az egészséges étel biztosítása a gyermekek számára emberi jog

Hozzátette, nem hiszi, hogy kormányok állnának e folyamat élére, de mint mondta, Barack Obama kormánya jó úton jár e tekintetben.

Az amerikai elnök a minap írta alá azt a törvényt, amely növeli a szövetségi kiadásokat az ingyenes iskolai ebéd biztosítására. A közlemúltban új étkezési irányelveket is elfogadtak, amelyek javasolják az amerikaiaknak, hogy igyekezzenek az egészséges súlyhatárok között maradni, és a kalória-bevitelt tartsák egyensúlyban fizikai aktivitásával. A szakemberek azt is javasolják, hogy a tányér felét gyümölcs és mindenféle zöldség töltse ki.

(forrás: MTI)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!

Könyveink