hirdetés
hirdetés
2024. március. 29., péntek - Auguszta.
hirdetés

Itt az extra pénz a fogorvosoknak

Összesen 7,6 milliárd forint soron kívüli forráshoz jut a fogászati alapellátás, praxisonként 3 millió forint érkezik még az idén – írja a Magyar Idők.

A Magyar Idők számításai szerint valamivel több mint két és fél ezer fogorvos részesül extra finanszírozásban. Ezzel a döntéssel ugyanarra a szintre kerül a fogorvosi praxisok támogatása, mint a háziorvosoké, s mostantól együtt mozognak. Az elképzelés szerint az összeg fele gép- és műszerbeszerzésre fordítható. A kormány jövőre már hetven százalékkal több pénzt biztosít az alapellátás támogatására, mint 2009-ben. A forrás praxisonként 3 millió forintot jelent.

Szep­t­­ember elején munkalassító demonstrációt tartott mintegy 750-1000, közpénzből gazdálkodó fogorvos, hogy ezzel is felhívják a figyelmet a praxisok elégtelen finanszírozására. Nagy Ákos, az őszi demonstrációt szervező keszthelyi fogorvos most úgy nyilatkozott: fontos lépésnek tartják a hárommillió forintos plusztámogatást, és remélik, hogy ez csak az első lépcsője a finanszírozás rendezésének. Mint mondta, ha kellő szintre nő az alapellátásban dolgozó doktorok támogatása, van esély van arra, hogy a most üresen álló körzetekbe is találjanak fogorvost, illetve hogy például ne kelljen átlagosan három és fél évet várni egy államilag támogatott fogszabályozásra, mint az jelenleg sok helyütt tapasztalható.

(forrás: Magyar Idők)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés