hirdetés
2020. július. 10., péntek - Amália.
hirdetés

Ismét a hálapénzről

Nagyon rossz a helyzet Magyarországon, ha nemzetközi összehasonlításban vizsgáljuk a hálapénz fizetési szokásokat – írja az Mfor.hu.

hirdetés

Az orvosok egy része sem ért egyet a paraszolvenciával és nem fogad el ilyen juttatást, és a betegek közül sokan nem engedhetik meg, hogy tíz vagy százezreket fizessen az elvileg ingyenes gyógykezelésért – írja az Mfor.hu. A betegek egyébként adók formájában már egyszer kifizették a gyógyítást, ám az alulfizetett orvosok egy jelentős része azért nem vándorolt ki az országból, mert ilyen módon kompenzálják őket.

Az OECD most közzétett számai szerint a torz és sokat kritizált finanszírozási struktúra él és virul, hiszen az állam által megspórolt pénzeket a lakosság fizeti az orvosok zsebébe. A helyzet súlyos, ezt jelzi, hogy a legfejlettebb országokban a hálapénzért kezelést kapók aránya 7 százalékos, addig nálunk ez az arány 18 százalékos. Ennél csak két országban rosszabb a helyzet, Görögországban ugyanis 100 emberből 2 fizet azért, hogy jobb ellátást kapjon, míg a legrosszabb képet mutató Szlovákiában még ennél is riasztóbb, 28 százalékos ez az arány.

(forrás: Mfor.hu)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink