hirdetés
2022. május. 18., szerda - Erik, Alexandra.
hirdetés

Innovációs pályázatok

A strukturális alapokból 2018-ban kutatási, fejlesztési és innovációs (kfi) célokra összesen 316 milliárd forint áll rendelkezésre.

2019-ben növelni kell az innovációs célú kiadásokat a beszerzett eszközök további működtetése, a már létrejött beruházások hatékony kiaknázása érdekében, mondta Pálinkás József, a Nemzeti Kutatási, Fejlesztési és Innovációs Hivatal (NKFI Hivatal) elnöke csütörtökön Budapesten, a Magyar Innovációs Klub találkozóján.

Pakucs János,  a Magyar Innovációs Szövetség tiszteletbeli elnöke a találkozón kiemelte, hogy az innováció, amint azt a Nobel-díjas Gábor Dénes csaknem fél évszázada megfogalmazta, gazdasági és társadalmi szempontból is hasznos kutatás-fejlesztési eredmény. Hozzátette, hogy az elmúlt 25 évben, a Magyar Innovációs Nagydíj megalapítása óta a magyar innovációk körülbelül ezer milliárd forint többleteredményt termeltek.

Pakucs János ismertette a XXVI. Magyar Innovációs Nagydíj pályázatát, amelyet a Magyar Innovációs Alapítvány a Magyar Innovációs Szövetséggel közösen, az NKFI Hivatal támogatásával, valamint a Földművelésügyi Minisztériummal,a Nemzetgazdasági  Minisztériummal, a Nemzeti Fejlesztési Minisztériummal és a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalával együttműködve hirdetett meg. A pályázaton a 2017-ben kiemelkedő műszaki, gazdasági innovációs teljesítménnyel jelentős üzleti hasznot elérő vállalkozások indulhatnak.  

A legjelentősebb innovációs teljesítményeket ipari, agrár, környezetvédelem és fejlesztési kategóriában, valamint a Szellemi Tulajdon Nemzeti Hivatalának innovációs díjával ismerik el. A 2015. január 1. után alapított vállalkozások a Magyar Innovációs Szövetség 2017. év legjobb startup vállalkozása díját nyerhetik el. Az elbírálás során az elért többleteredmény, többletárbevétel és az egyéb műszaki, gazdasági előnyök mellett az innovációk eredetiségét, újszerűségét, társadalmi hasznosságát is értékelik.  

A pályázatok beadási határideje 2018. február 14. 17 óra.

(forrás: MTI)

cimkék

hirdetés
hirdetés

Könyveink