hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Ingyen szállás a turistáknak egy olasz faluban

Az évek óta egyre jobban elnéptelenedő, a turisták körében is felfedezetlen San Giovanni ettől az intézkedéstől várja turizmusa fellendülését.

hirdetés

A Regalati il Molise (vagyis az Adj magadnak Molise-ból) nevű projekt 40 héten át ajánl térítésmentesen szállásokat San Giovanni három bájos házában, július és szeptember között, adja hírül a Forbes az Insider írása alapján.

A Molise régióban található faluban olyan, mintha megállt volna az idő, és ezen szeretnék változtatni az ötlet kitalálói. Életet lehelnének a falu tradícionális terei és ősi épületei közé.

Az ingyenes szállások a régió egyéb szolgáltatásaira lehetnek hatással: a látogatók megismerhetik a régió kultúráját, fogyasztják annak ételeit és italait, és megismerhetik a környék nevezetességeit is.

Molise / www.comuni-italiani.it
Molise / www.comuni-italiani.it

Molise régió kevésbé ismert a turisták körében és szállásokban sem bővelkedik. A titkos, ám pazar terület ugyanakkor már a The New York Times figyelmét felkeltette, a magazin 2019-ben beválasztotta „52 hely, ahova el kell menned 2020-ban” listájára.

San Giovanni két órára van Rómától és Nápolytól is, valamint mind az Adriai-tenger, mind pedig az Appennin-hegység a közelében van. A népességfogyás leginkább annak tudható be, hogy a fiatalok tömegesen beköltöztek a városokba. „Az évtizedek óta tartó kivándorlás miatt rengeteg ház áll üresen a falu központjában – nyilatkozta a The Telegraphnak Enzo Luogo helyi aktivista és újságíró, az ötlet kitalálója. – Ezek csodás, de elnéptelenedett falvak, ahol még turisztikai központok és szállások sincsenek. Elkezdtünk gondolkodni azon, hogy hogyan rázhatnánk fel a településeket.”

A körülményeket nehezíti a koronavírus miatt kialakult helyzet is, a turizmus soha nem látott mélységeket él át.

A projektet sajtótájékoztatón jelentették be június 20-án és már most nagy sikernek örvend. Százával jelentkeznek az érdeklődök Franciaországból, Írországból, Lengyelországból, vagy Ukrajnából, de még Olaszországból is.

Bárki pályázhat, aki még nem lakott Molise-ban, és nincs rokona vagy ingósága a területen. A jelenetkezéshez csupán egy adatlapot kell kitölteni, és megfogalmazni az út szándékát és miértjeit.

Ha a projekt a későbbiekben is ilyen sikeres lesz, az ötletet több falura is kiterjesztik majd.

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés

Könyveink