hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Idénre háromból egy elnyomta

Jelentősen csökkent a dohányosok száma - mondta egy kutatásra hivatkozva az egészségügyért felelős államtitkár egy budapesti sajtótájékoztatón.

hirdetés

Szócska Miklós a november 21-i Ne gyújts rá! világnap alkalmából elmondta, egy megismételt felmérés azt mutatta, hogy míg 2012-ben a felnőtt lakosság körében a naponta dohányzók aránya 28 százalék volt, addig ez az arány 2013-ra 19 százalékra esett vissza. Nagyjából 200 ezren abbahagyták a dohányzást - tette hozzá.

Az 1500 ember megkérdezésén alapuló felmérés szerint a dohányosok száma mindkét nem esetében csökkent. A tavalyi felmérésben a férfiak 32,3 százaléka, míg az idén már csak 24,3 százaléka mondta azt, hogy naponta rágyújt. A nőknél ez az arány a tavalyi 23,6 százalék után 15,2 százalékot mutatott az idén.

Az államtitkár emlékeztetett arra, hogy 2012. január 1-je óta tilos dohányozni a zárt légterű közösségi helyeken, illetve egyes közintézmények közvetlen közelében, valamint a busz- és villamosmegállókban, aluljárókban. A dohánytermékeket csak egészségvédő figyelmeztetésekkel lehet forgalomba hozni, és idén júniustól csak dohányboltban lehet cigarettát és dohányt vásárolni.
Kérdésre Szócska Miklós elmondta, jövőre az egészségügyi dolgozók körében tervezik felmérni a dohányzási szokásokat.

(forrás: MTI)
hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink