hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.

Hordhatatlan ruhák, rozsdás lakat a mentőállomás garázsán

Leállították az Országos Mentőszolgálat munkaruha-beszerzését - írja a Magyar Nemzet.

Az eddig megérkezett darabok a dolgozók beszámolói szerint sok esetben hordhatatlanok voltak: beleizzadtak, s a testükhöz tapadt például a nadrág, ami a mozgásukat is nehezítette – nyilatkozta a lapnak adott interjújában az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) nemrég kinevezett főigazgatója.

Mártai István szerint a gépkocsipark esetleges átcsoportosítása pluszpénz nélkül javíthat a kiérkezési időn, sőt a mentőállomások felújítása is segíthet, hiszen akkor például sehol nem akadályozná a munkát, hogy indulás előtt rozsdás lakattal kell visszazárni a nehezen működő garázskaput.

Új mentőautóra legfeljebb 2011 végén, 2012 elején számíthat a Mentőszolgálat - mondta el Cserháti Péter az Egészségügyi Gazdasági Vezetők Egyesületének hétvégi rendezvényén. A Nemzeti Erőforrás Minisztérium helyettes államtitkára szerint addigra várhatóan 250 gépkocsi kidől a szolgálatból annak ellenére, hogy futóidejüket két évvel már korábban meghosszabbították. A MedicalOnline beszámolóját az EGVE rendezvényéről itt olvashatja!

(forrás: MNO, MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink