hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hibridműtő kialakítására nyert támogatást a Gokvi

Hibridműtő kialakítására nyert vissza nem térítendő uniós támogatást a Gottsegen György Országos Kardiovaszkuláris Intézet (Gokvi). A programban három műtőt alakítanak ki csaknem 2,5 milliárd forintból.

A kardiovaszkuláris hibridműtő valamennyi ér- és billentyűbetegség, valamint gyermekek és felnőttek veleszületett szívhibájának kezelését teszi majd lehetővé. A műtőben a beteg mozgatása nélkül bármilyen kardiovaszkuláris sebészeti, illetve katéteres eljárást el tudnak majd végezni.

Az új perifériás DSA-készülékkel (digitális angiográfiai készülékkel) felszerelt műtőnek köszönhetően a "Mentsük meg a lábakat" szakmai programnak biztosíthatnak majd katéterterápiás labort. Ebben a műtőben egyedülálló módon perifériás érbetegségek diagnosztikájára és terápiára lesz lehetőség.

A Gokvi az országban egyedüliként indított, a gyermekeknél és veleszületett szívhibával élő felnőtteknél a ritmuszavar katéteres megszüntetésére irányuló szakmai programot pedig az új elektrofiziológiai műtő támogatja majd. Az intézet a Széchenyi 2020 "Onkológiai és kardiológiai eszközpark fejlesztése" című pályázaton nyert el 100 százalékos támogatást. A projekt idén áprilisban indult és várhatóan 2023 áprilisában zárul.

(forrás: MTI)
hirdetés

Könyveink