2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Hétvégi vírusmérleg: 3274 új fertőzött és 51 halott

A koronavírus.gov.hu összesített adatai szerint az elmúlt napokban 3274 új fertőzöttet igazoltak és elhunyt 51 beteg.

Az elmúlt három nap összesített adatai szerint a beoltottak száma 5 924 063, közülük 5 700 021 fő a második oltását is megkapta, 997 ezren pedig már a harmadik oltást is felvették. Az elmúlt három nap összesen 3274 új fertőzöttet igazoltak, ezzel a járvány kezdete óta összesen 836 389 főre nőtt az azonosított fertőzöttek száma. Elhunyt 51 többségében idős, krónikus beteg, így az elhunytak száma 30 402 főre emelkedett. A gyógyultak száma jelenleg 791 998 fő, az aktív fertőzöttek száma pedig 13 989 főre emelkedett.

908 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 126-an vannak lélegeztetőgépen.  Az új megbetegedéseket a delta vírusmutáns okozza, a legnagyobb veszélyben a beoltatlanok vannak.

A beoltottak kevesebb mint 1%-a betegszik meg, és a betegség lefolyása az oltottaknál általában jóval enyhébb. A magyar lakosság többsége regisztrált védőoltásra és már fel is vette azt, aki még nem, az továbbra is megteheti a www.vakcinainfo.gov.hu honlapon.

A regisztráció után a háziorvosnál és az interneten is lehetőség van oltásra időpontot foglalni a  www.eeszt.gov.hu honlapon. Az időpontfoglalóban minden érvényes regisztrációval rendelkező tud oltásra időpontot foglalni első, elmaradt második és harmadik oltásra is. 

Újabb közel 800 ezer antigén gyorstesztet biztosít a kormány a háziorvosoknak, hogy ezzel is segítse a járvány megfékezését. A háziorvosok eddig is végeztek gyorstesztet most még több lehetőségük lesz arra, hogy kiszűrjék koronavírus-gyanús betegeket a nagyszámú szezonális légúti betegségek tüneteivel jelentkezők közül. A koronavírus gyanúról továbbra is a háziorvos dönt.

(forrás: koronavirus.gov.hu)

cimkék

Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés