hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Hétmilliárd kellene a Sportkórháznak

Hétmilliárd forintra lenne szüksége a Sportkórháznak ahhoz, hogy a tizenegy éve hatvan százalékos készültségi szinten álló új épületébe költözhessen – mondta a Digi Sport Reggeli Start című műsorában dr. Soós Ágnes, az olimpiai bizottság kiemelt partnerének számító intézmény főigazgatója.

Az Országos Sportegészségügyi Intézet vezetője szerint az épület rendbe tételéhez ebből az összegből 4,5 milliárd forintot fordítanának, a maradék 2,5 milliárd pedig eszközbeszerzésre menne el.

A Országgyűlés Sport- és turizmusbizottsága múlt héten már jelezte, tarthatatlan állapotok vannak az intézményben, a főigazgató most azt várná a kormánytól is, hogy mondja ki, szükség van a Sportkórházra, ezzel eloszlathatnák a bizonytalanságot az intézmény jövőjével kapcsolatban. Soós Ágnes azt is szeretné, ha az olimpiáig döntés születne az intézet elhelyezéséről, a félkész új épületbe költözésről vagy más, új hely megtalálásáról.

Szerinte a jelenlegi épületek bár gyönyörűek, ésszerű összegekből felújíthatatlanok, lepusztultak a falak, pereg a vakolat, csak a lélek tartja össze az egészet. A két éve kinevezett intézményvezető szerint 2009 végére sikerült egyensúlyba hozni a költségvetést, ez azóta is rendben van, de pluszforrásokra mindenképp szükség van.

(forrás: MTI, Digi Sport Reggeli Start)
hirdetés

Könyveink