hirdetés
2024. március. 19., kedd - József, Bánk.

Helyettes államtitkárok távoznak az Emmi-ből

Két helyettes államtitkár távozik az Emberi Erőforrások Minisztériumának egészségügyi államtitkárságáról – értesült a MedicalOnline.

Lapunk értesülései szerint – amelyet több forrásunk is megerősített – október 1-jével távozik Csányi Péter, az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) egészségügyi szakmai irányításáért felelős helyettes államtitkára és Szigeti Szabolcs, egészségügyi gazdálkodásért és intézményfelügyeletért felelős helyettes államtitkár.

Míg az orvos Csányi 2010 óta először főosztályvezetőként, majd – néhány hónapos megszakítás után – 2018 novemberétől helyettes államtitkárként dolgozott a megaminisztériumban – szociális, uniós, majd népegészségügyi területekért felelt –, a mérnök-közgazdász Szigetit, aki korábban a WHO-nál és az Országos Egészségbiztosítási Pénztárnál, majd az első Orbán-kormány alatt az Egészségügyi Minisztériumban tevékenykedett, 2019 májusában nevezték ki Horváth Ildikó egészségügyért felelős államtitkár helyettesének.

Kedden írtuk meg, hogy a Bajcsy-Zsilinszky kórház főigazgatójaként folytatja a munkát Gondos Miklós, az Állami Egészségügyi Ellátó Központ főigazgatója. Úgy tudjuk, az intézmény élére nem érkezik új ember, azt az egyik helyettes vezető irányítja tovább a háttérintézmény várható átszervezéséig.

(forrás: MedicalOnline)
hirdetés

Könyveink