hirdetés
2024. március. 28., csütörtök - Gedeon, Johanna.

Háziorvosok: az ígértnél kevesebbet és később kapnak

Január helyett júniustól kapnak pénzt a háziorvosok, 10 milliárd helyett csak hatot, és mindezért több munkát kell végezniük – hangzott el az RTL Híradóban, amit a hvg.hu idéz.

A költségvetési törvény szerint a támogatás januártól járt volna: praxisonként bruttó 100-130 ezer forint havonta, egy éven át.

Az egészségügyi államtitkár néhány hete egy konferencián azt mondta: a pénz megvan, de még nem adják oda. Ónodi-Szűcs Zoltán úgy fogalmazott: a bűnös ő, mert azt kérte, hogy tegyenek valamilyen plusz kérést a támogatás mellé.

Az Alapellátó Orvosok Országos Szövetségének elnöke elmondta: több változás is van a támogatással kapcsolatban. A pénz nem januárban, hanem júniustól érkezik, és a 10 milliárdból csak 6 milliárd jut a háziorvosoknak, a fennmaradó pénzt a fogorvosok és a védőnők kapják. A kötelező rendelési időt 15-ről 20 órára emelik, ráadásul a háziorvosoknak 3 év alatt egy kérdőíves felmérést kell elvégezniük az összes betegüknél.

A szövetség elnöke, Selmeczi Kamill szerint az orvosok csalódottak, mert kevesebb pénzt kapnak több munkáért, írja a hvg.hu.

(forrás: RTL Klub Híradó, hvg.hu)
hirdetés

Könyveink