hirdetés
hirdetés
2022. augusztus. 11., csütörtök - Zsuzsanna, Tiborc.
hirdetés

Havi 170 ezret kért a főnővér

Havi 170 ezer forintot kért a hozzátartozóktól az egyik budapesti kórház főnővére, hogy egy idős nő bennmaradhasson a krónikus osztályon, írja a 444.

A lap szerint a főnővér egy részletes listát is átadott, hogy kinek mennyit kell fizetni: az osztályvezető főorvosnak 50 ezret, a helyettesének 20 ezret, a főnővérnek 25 ezret, a gyógytornásznak 5 ezret és a 10 nővérnek fejenként 7-7 ezret.

A kórház vezetése belső vizsgálatot indított, ami nem vezetett eredményre, ezért megkeresték a Nemzeti Védelmi Szolgálatot (NVSZ), amely nyomozni kezdett az ügyben. Az NVSZ később feljelentést tett a rendőrségen, jelenleg nyomozás folyik a főnővér ellen.

A rendőrség augusztus elején adott ki közleményt az ügyről, amely szerint a Nemzeti Védelmi Szolgálat feljelentése alapján vesztegetés elfogadása bűntett gyanúja miatt rendelt el nyomozást a Budapesti Rendőr-főkapitányság Korrupciós és Gazdasági Bűnözés Elleni Főosztálya. A rendelkezésre álló adatok szerint egy fővárosi kórház főápolója hozzátartozóktól pénzt vett át egy idős asszony egyhavi – a társadalombiztosítás keretében a beteg számára egyébként ingyenes – kezeléséért. A 45 éves főnővért a budapesti rendőrök gyanúsítottként hallgatták ki, a nő nem tett vallomást.

A teljes cikket ITT olvashatja.

 

(forrás: 444.hu)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés