2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Hatszázezer hatvan év felettit kell elérniük a háziorvosoknak

A háziorvos nem a lakásán keresi meg pácienseit, inkább egy személyes jellegű kapcsolatfelvétel történik majd, hangzott el a HírTV-n.

Medikusok és medikák segítségével a háziorvosok akár személyesen is felkeresik azokat, akik hatvan évnél idősebbek, és még nem oltatták be magukat – jelentette be Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a Kormányinfón.

Békássy Szabolcs országos háziorvosi kollegiális vezető feltételezése szerint nem arról van szó, hogy a háziorvos a házánál keresi meg pácienseit, hanem sokkal inkább egy személyes jellegű kapcsolatfelvétel fog történni.

Arról van szó, hogy az orvos-beteg találkozás kapcsán megszólítsák azokat a pácienseket, akik még nem részesültek semmilyen védőoltásban és hiteles módon tájékoztassák őket a védőoltás előnyeiről és azokról a veszélyekről, amelyek a védőoltás felvételének elmaradásából fakadnak –mutatott rá. 

Az országos háziorvosi kollegiális vezető úgy tudja, jelenleg 600 ezer 60 év feletti magyar ember nem kapott még oltást a koronavírus ellen, azonban – tette hozzá – a legújabb, a delta mutáns terjedése miatt pont ez a korosztály a legveszélyeztetettebb.

Elengedhetetlen, hogy az ő esetükben is széleskörű átoltottságot érjünk el – hívta fel a figyelmet a szakember a HírTV-ben.

(forrás: Hír TV)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés