hirdetés
2024. április. 25., csütörtök - Márk.

Gulyás Gergely (és más kormánytagok is) karanténban (Frissítve!)

Egy múlt hét szombati szabadtéri magánrendezvény egy résztvevőjének koronavírus tesztje pozitív lett. A rendezvényen Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter és Orbán Balázs miniszterhelyettes is jelen volt, ezért szerdától mindketten hatósági karanténban tartózkodnak.

A Miniszterelnökséget vezető miniszteren szerdán elvégzett koronavírusteszt eredménye negatív.

A hatósági karantén megszüntetésére, a pénteki kormányülésen való részvételre és az azt követő Kormányinfó megtartására csak a pénteki második koronavírusteszt negatív eredménye esetén kerülhet sor, közölte a Miniszterelnökség.

*

Hollik István, a fideszes kommunikációs igazgató volt koronavírus-pozitív azon a múlt szombati magánrendezvényen, ami miatt karanténba kényszerült szerdától Gulyás Gergely és Orbán Balázs is. Az Azonnalinak Hollik István azt nyilatkozta, hogy  ez a múlt szombati magánrendezvény ugyanaz, melynek folyományaként Orbán Balázs és Gulyás Gergely is karanténba kényszerültek”.
A magánrendezvény állítása szerint egy kerti parti volt. A politikus a 24.hu-nak azt is elmondta, hogy viszonylag kevesen voltak ott, és a meghívottak is a szabad ég alatt tartózkodtak, így nem gondolja, hogy mások is megfertőződhettek. Viszont mivel az ő tesztje pozitív lett, a miniszternek és az államtitkárnak is karanténba kellett vonulnia.
 
A 24.hu információi szerint egyébként a partit Schaller-Baross Ernő Balaton-felvidéki kúriáján tartották. Schaller-Baross is Gulyás minisztériumában dolgozik nemzetközi ügyekért felelős helyettes államtitkárként.

Orbán Balázs csütörtökön Facebook-oldalán bejelentette, hogy első tesztje negatív lett. Gulyás Gergely szerdai első tesztje szintén negatív eredményt mutatott.

*

Varga Judit igazságügyi miniszter csütörtök délután közösségi oldalán azt közölte, hétfőn találkozott egy igazoltan koronavírusos személlyel, emiatt házi karanténba vonul. Varga Judit első laboratóriumi tesztje negatív lett, írja az Origo.

*

Az Átlátszó több egymástól független forrásból származó értesülése szerint dr. Solymár Károly Balázs, az Innovációs és Technológiai Minisztérium digitalizációért felelős helyettes államtitkára, és szintén a minisztériumban dolgozó munkatársa a nyár eleji törökországi nyaralásuk során megfertőződtek az új típusú koronavírussal. Hazaérkezésük után az államigazgatásban is megjelenhetett a koronavírus, rengeteg minisztériumi dolgozót küldtek el tesztelni. Solymár Károly Balázs a kormányzati VírusRadar alkalmazás felelőse, a mobilos alkalmazás segítségével kideríthető, ki került igazolt koronavírus-fertőzött közelébe.

*

A Kormányzati Tájékoztatási Központ közleménye szerint egy hétvégi rendezvényen a Miniszterelnöki Kabinetiroda több vezetője és munkatársa is találkozott a Fidesz kommunikációs igazgatójával, akinél később koronavírus fertőzést mutattak ki. Kovács Zoltán és Dömötör Csaba államtitkárok, valamint Farkas Örs, a
Kormányzati Tájékoztatási Központ szóvivője otthoni karanténban tartózkodnak.

hirdetés

Könyveink