hirdetés
2024. április. 19., péntek - Emma.
hirdetés

Figyelik, hogyan hat az 5G az emberi szervezetre

Svájc folyamatosan vizsgálja majd az 5G-s hálózatok működésének emberi szervezetre gyakorolt hatásait és rendszeresen tájékoztatja a lakosságot az eredményekről. A HWSW szerint erről döntött szerdán a helyi kormányzat.

Az új generációs mobilhálózatok kiépítése kapcsán kialakuló, vélt vagy valós egészségkárosító hatások az alpesi országban különösen nagy figyelmet kapnak, ami bizonyos területeken lényegében ellehetetleníti a hálózat kiépítését, miközben a szolgáltatók éppen februárban fizettek tekintélyes summát (mintegy 380 millió svájci frankot) az államnak az 5G-s frekvencialicencekért.

Az aukciót követően az 5G-s hálózatok élesbe állítása kapcsán eddig soha nem látott tiltakozás volt tapasztalható Svájcban. A civil szervezetek érvelése szerint az újabb frekvenciák bekapcsolása a vezeték nélküli telekommunikációs hálózatokba potenciálisan káros hatást gyakorol az emberi szervezetre, ráadásul mindezt feleslegesen, hiszen a jelenlegi hálózatok minden adatátviteli igényt tökéletesen ki tudnak szolgálni. A helyzet azután vált igazán feszültté, hogy az utóbbi hetekben több helyi önkormányzat és tartomány is csatlakozott a civil kezdeményezésekhez, írja a HWSW.

(forrás: HWSW)
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!