hirdetés
hirdetés
2020. augusztus. 13., csütörtök - Ipoly.
hirdetés

Fél évszázad szolgálat

Magyarországon a lelki elsősegély telefonszolgálatok közel 50 éve állnak az öngyilkosság megelőzés szolgálatában.

hirdetés

A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) ebben az évben Egerben és Zalaegerszegen rendez régiós szakmai találkozót "Kríziseink" illetve "Miért?" címmel.

A rendezvényeken az öngyilkosság pszichés háttere és a krízisintervenció mellett a média szerepe és az öngyilkosság néprajzi szempontú vizsgálata is középpontba kerül előadások és work shopok keretében. A világnap nemzetközi jelmondata 2018-ban: Együtt az Öngyilkosság Ellen.

Az International Association for Suicide Prevention (IASP) és a WHO kezdeményezésére minden évben szeptember 10-e az Öngyilkosság Megelőzés Világnapja. A Magyar Lelki Elsősegély Telefonszolgálatok Szövetsége (LESZ) által Egerben és Zalaegerszegen szervezett programok célja, hogy felhívja a figyelmet a segítők összefogásának szerepére az öngyilkosság megelőzésben. A statisztikai összegzések alapján a beérkezett évi közel 150.000 hívás közül jelentős az öngyilkosság veszélyének mutatója.

A LESZ továbbra is várja azokat a segítő szakma iránt elhivatottságot érző embereket, akik a kiválasztást majd egy speciális képzést követően vehetnek részt az önkéntes segítő, életmentő munkában.

További információ: www.sos116-123.hu

hirdetés
Olvasói vélemény: 0,0 / 10
Értékelés:
A cikk értékeléséhez, kérjük először jelentkezzen be!
hirdetés
hirdetés

Könyveink